Priča o kompaniji OSA – Uvek bolja verzija

“TADA SAM VEROVAO, A SADA ZNAM,
DA SAM BIO POTPUNO U PRAVU.”
— Dr Željko Tomić – generalni direktor kompanije OSA

Sve je počelo daleke 1989. godine, kada su kod mene, tada novog direktora elektroproizvodnje „Svetlosti“, došla na razgovor dva mlada inženjera, braća Petar i Boris Damjanović, da predstave mogućnosti AutoCAD softvera. Bili su ne samo pioniri, vec i pisci prve knjige iz te oblasti u tadašnjoj Jugoslaviji, kao i predavači na kursu o AutoCAD-u u centru za permanentno obrazovanje Instituta „Boris Kidrič“ u Vinči.

Shvatio sam potencijale nove tehnologije i zajedno sa njima razmišljao i maštao o osnivanju našeg preduzeća. Zato je, odmah pošto je donet Zakon o privatnim preduzećima, 22. septembra 1989. godine, osnovana OSA – kao jedno od prvih 100 registrovanih privatnih preduzeća u bivšoj Jugoslaviji.

Danas, OSA je jedna od vodećih IT kompanija u regionu sa visoko stručnim kadrom i velikim brojem uspešnih projekata iza sebe. Stalno se menjamo, prateći vreme i razvoj svetskih tehnologija i konstantno unapređujemo sebe, jer verujemo da samo tako možemo unaprediti i svoje potencijale i mogućnosti.

Zato smo mi “Uvek bolja verzija”!

Nastaviće se…

Serijal tekstova o kompaniji OSA i sve informacije o proizvodima koje zastupamo, Autodesk softver, Canon mašine za profesionalnu štampu i UniDocs DMS i ERP softver, možete pronaći na našem sajtu i kompanijskim stranama:

LinkedIn
Facebook
YouTube
Instagram

Pretraži...